oops.... think I broke my rear engine mount...

Strictly about cars

Moderators: Tank, AstroDubz, PlaYa

oops.... think I broke my rear engine mount...

Postby freakoid9000 on Fri Jul 27, 2012 9:02 am

could feel something wasn't right, removed all the bolts from the rear mount... this is what fell out... lol

Image

damn thing broke completely in two... has to be a manufacturers fault... so its off to the manufacturer for
them to check it out!
2002 Audi TT Quattro, Garrett T4, Front Mount Intercooler, Turbonetics Dumpvalve, Turbonetics External Wastegate, 76mm F1-X Decat System, Manual Boost Controller, Eibach Sportline Kit, PB Big Brake Conversion and all rolling around on Lenso 18s. ;)
User avatar
freakoid9000
bmx racer
 
Posts: 201
Joined: Tue Aug 16, 2011 5:36 pm


Re: oops.... think I broke my rear engine mount...

Postby mornecameron on Mon Feb 11, 2013 1:31 pm

Yo man,

How did you fix this? it happened to me too. infact mine snapped and the engine dropped. its kuk
Current: VW Polo 1.2Tsi Highline (2015) - 81KW
Ex: Audi 2005 3.2 LTD Edition v6
Ex: Audi TT 1.8T 2001(Chipped and Tuned)
Ex: Audi A4 2.0 2008
Ex: Nissan 350z HL Fair Lady 2005
Ex: BMW E46 325i M Sport 2005
Ex: BMW E46 320i 2001
Ex: POLO Comfortline 1.6 2005
User avatar
mornecameron
yuppie dicer
 
Posts: 417
Joined: Wed Nov 17, 2010 12:38 pm
Location: Cape Town


Re: oops.... think I broke my rear engine mount...

Postby supey on Mon Feb 11, 2013 8:43 pm

mornecameron wrote:Yo man,

How did you fix this? it happened to me too. infact mine snapped and the engine dropped. its kuk



buy a new one :scratch:
Image

for VW engine codes

Ekta -> VW part numbers. http://87.118.230.251/ Use Google tranlate to getit to english
User avatar
supey
XV forum King
 
Posts: 4220
Joined: Fri Jun 25, 2004 3:58 pm
Location: Cape Town


Re: oops.... think I broke my rear engine mount...

Postby mornecameron on Tue Apr 02, 2013 9:18 am

supey wrote:
mornecameron wrote:Yo man,

How did you fix this? it happened to me too. infact mine snapped and the engine dropped. its kuk



buy a new one :scratch:


LOL Nah Supey, jy moet mos by nou al weet ek hou van k*k anvang.

Got my uncle to make me a stronger mounting!!! :) its been driving great.
Current: VW Polo 1.2Tsi Highline (2015) - 81KW
Ex: Audi 2005 3.2 LTD Edition v6
Ex: Audi TT 1.8T 2001(Chipped and Tuned)
Ex: Audi A4 2.0 2008
Ex: Nissan 350z HL Fair Lady 2005
Ex: BMW E46 325i M Sport 2005
Ex: BMW E46 320i 2001
Ex: POLO Comfortline 1.6 2005
User avatar
mornecameron
yuppie dicer
 
Posts: 417
Joined: Wed Nov 17, 2010 12:38 pm
Location: Cape Town


Re: oops.... think I broke my rear engine mount...

Postby u3 on Mon May 20, 2013 9:13 am

i know this is an old post, but 2 questions.. did the manufacturer replace it?

and to morne...lets see the mounting your uncle made??
EX[color=#BFFFFF]98 GTi EXEC :
Image
u3
pro dicer
 
Posts: 839
Joined: Fri Apr 25, 2008 3:59 pm


Re: oops.... think I broke my rear engine mount...

Postby freakoid9000 on Mon May 20, 2013 1:21 pm

It was a manufacturing defect, so it was replaced! :)
2002 Audi TT Quattro, Garrett T4, Front Mount Intercooler, Turbonetics Dumpvalve, Turbonetics External Wastegate, 76mm F1-X Decat System, Manual Boost Controller, Eibach Sportline Kit, PB Big Brake Conversion and all rolling around on Lenso 18s. ;)
User avatar
freakoid9000
bmx racer
 
Posts: 201
Joined: Tue Aug 16, 2011 5:36 pm


Re: oops.... think I broke my rear engine mount...

Postby mornecameron on Fri Aug 16, 2013 2:37 pm

Come and look at my Car. I know this is a old post but my mounting since then has not given any issues as yet. Come look! :)
Current: VW Polo 1.2Tsi Highline (2015) - 81KW
Ex: Audi 2005 3.2 LTD Edition v6
Ex: Audi TT 1.8T 2001(Chipped and Tuned)
Ex: Audi A4 2.0 2008
Ex: Nissan 350z HL Fair Lady 2005
Ex: BMW E46 325i M Sport 2005
Ex: BMW E46 320i 2001
Ex: POLO Comfortline 1.6 2005
User avatar
mornecameron
yuppie dicer
 
Posts: 417
Joined: Wed Nov 17, 2010 12:38 pm
Location: Cape Town


Re: oops.... think I broke my rear engine mount...

Postby mornecameron on Tue Apr 29, 2014 8:39 pm

Hey just an update on this old post.

The mounting that my uncle made back then is still holding strong and has since given no problems at all :)

So anyone who needs a mounting can shout at me Ill ask my uncle to make one for you :)
Current: VW Polo 1.2Tsi Highline (2015) - 81KW
Ex: Audi 2005 3.2 LTD Edition v6
Ex: Audi TT 1.8T 2001(Chipped and Tuned)
Ex: Audi A4 2.0 2008
Ex: Nissan 350z HL Fair Lady 2005
Ex: BMW E46 325i M Sport 2005
Ex: BMW E46 320i 2001
Ex: POLO Comfortline 1.6 2005
User avatar
mornecameron
yuppie dicer
 
Posts: 417
Joined: Wed Nov 17, 2010 12:38 pm
Location: Cape Town



Return to General Discussions (Motoring)

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests